Acnetherapie

Acne

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne, maar mensen kunnen er ook op latere leeftijd nog last van hebben. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijkse leven kan verminderen.

Acnetherapie is per patiënt en per acnevorm verschillend. Het belangrijkste van de acnetherapie is het reinigen van de huid. Mee-eters worden verwijderd en puistjes worden geleegd. Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

De behandelingen zullen in het begin kort op elkaar volgen, om zo een sneller resultaat te boeken. Daarnaast speelt de huidtherapeut een grote rol in het verstrekken van adviezen ten aanzien van zelfzorg.  Een actieve bijdrage van de patient is voorwaarde voor succes. In de praktijk zijn ook producten verkrijgbaar die voor de dagelijkse verzorging gebruikt kunnen worden.

In te zetten bij:

  • Puistjes
  • Onzuivere huid
  • Grove poriën
  • Verstopte talgklieren
  • Mee-eters
  • Ontstekingen

na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit trekt meestal een uur na de behandeling weg. 

Laat de huid uit zichzelf genezen. Dus ga niet krabben of plukken, hierdoor heb je meer kans op eventuele littekens of pigmentvlekken. 

Het is verstandig om de huid altijd te beschermen tegen te zon. Na een peeling moet er minimaal 2 weken zon worden vermeden. 

Voor een goed resultaat is het verstandig om voor thuisgebruik de juiste producten aan te schaffen. 

Heb je vragen over bovenstaande behandeling of wil je graag een afspraak maken? Mail me of laat hieronder een bericht achter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *