Acnetherapie

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

Acne

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit weleens een puistje maar mensen kunnen er ook op latere leeftijd nog last van hebben. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven en het plezier in het dagelijkse leven kan verminderen.

Acnetherapie is per patiënt en per acnevorm verschillend. Het belangrijkste van de acnetherapie is het reinigen van de huid. Mee-eters worden verwijderd en puistjes worden geleegd. Het doel van de behandeling is om de ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

De acnetherapie behandelingen zullen in het begin kort op elkaar volgen, om zo een sneller resultaat te boeken. Daarnaast speelt de huidtherapeut een grote rol in het verstrekken van adviezen ten aanzien van zelfzorg.  Een actieve bijdrage van de patient is een voorwaarde voor succes. In de praktijk zijn ook producten verkrijgbaar die voor de dagelijkse verzorging gebruikt kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk om niet zelf puistjes te gaan uitknijpen. Waarom lees je in de blog: Wat gebeurd er als je zelf je puistjes uitknijpt?

In te zetten bij:

  • Puistjes
  • Onzuivere huid
  • Grove poriën
  • Verstopte talgklieren
  • Mee-eters
  • Ontstekingen
  • Acne-littekens
  • PIH (post inflammatoire hyperpigmentatie)

na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Dit trekt meestal een uur na de behandeling weg. 

Laat de huid uit zichzelf genezen. Dus ga niet krabben of plukken, hierdoor heb je meer kans op eventuele littekens of pigmentvlekken. 

Het is verstandig om de huid altijd te beschermen tegen te zon. Na een peeling moet er minimaal 2 weken zon worden vermeden. 

Voor een goed resultaat is het verstandig om voor thuisgebruik de juiste producten aan te schaffen. 

Vergoeding Acne

Vanuit de aanvullende verzekering van je zorgverzekering is het mogelijk om behandelingen vergoedt te krijgen. Dit kun je zelf nakijken in je polisvoorwaarden of op de website van je zorgverzekeraar.

Hier is ook een overzicht terug te vinden per zorgverzekeraar.

Heb je vragen of twijfels over je vergoeding? Stuur mij een bericht en we kijken er samen naar!

Aanvullend advies bij Acne

Anders dan vanuit de reguliere geneeskunde beweert wordt heeft voeding wel degelijk invloed op de verergering van acne. Het kan daarom goed zijn om samen naar je voedingspatroon te kijken middels een Orthomoleculair huidavies consult.

Tijdens een Orthomoleculair huidadvies consult kunnen we samen bekijken wat ter ondersteuning van de behandeling goede aanpassingen zijn. Ook zijn er op mijn website verschillende blogs te vinden die uitleg geven over de impact van voeding en leefstijl op de huid. Bijvoorbeeld over de voordelen van vetzuren bij acne en waarom krijg ik altijd puistjes op mijn kin?.

Wil jij echt alles weten over acne dan kun je op deze pagina alles overzichtelijk terug vinden!

Heb je vragen over bovenstaande behandeling of wil je graag een afspraak maken? Mail me!