EMB Bloedtest bij huidklachten (online)

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

Linker foto: eczeem/huiduitslag op gezicht en hals

Rechter foto: 4 maanden na advies EMB bloedtest

Linker foto: acne gezicht

Rechter foto: 2 maanden na advies EMB bloedtest, tussentijds resultaat

Linker foto: eczeem op hand

Rechter foto: 3 maanden na advies EMB bloedtest

meten = weten

Huidklachten hebben vaak te maken met interne problemen. Zo heeft ongeveer 70% van de mensen met acne last van darmklachten en 40% last van maagklachten. Deze problemen zijn niet altijd duidelijk aanwezig maar kunnen zich bijvoorbeeld uiten als vermoeiheid, prikkelbaar, slechte vertering, slecht slapen en dus ook huidklachten.

Daarom is het verstandig om bij huidklachten niet alleen de huid (buitenkant) te behandelen maar ook te kijken naar de binnenkant. De EMB Bloedtest bij huidklachten is een mooie manier om alles in kaart te brengen.

Om een zo breed mogelijk inzicht te krijgen in de oorzaken van je klachten is het belangrijk om verschillende aspecten van de gezondheid te bekijken. Ook is het van belang om persoonlijk onderzoek te doen daar waar niet iedereen zijn klachten dezelfde oorzaak hebben. Bij de een kan de huidklacht komen door de niet goed functionerende darmflora maar bij de ander kan het komen door een verkeerd voeding patroon of door verhoogde stress. 

Ben je ook klaar met huidklachten die niet verdwijnen wat je ook smeert?

 

Jij versus de rest

De basis van ons lichaam, onze voeding en onze leefstijl zijn belangrijke pilaren voor een gezond lichaam. Om een gezond lichaam te hebben moeten alle pilaren even stevig staan. Wil je je hier meer in verdiepen? Dan staan er op de Huid blog hele interessante blogs om te lezen.

Bij regulier bloedonderzoek worden je waardes gemeten aan de hand van een controle groep. Maar daarbij wordt niet rekening gehouden met factoren zoals stress-belasting, leefstijl, basis gezondheid van het lichaam, fysieke belasting en mentale gezondheid. Terwijl dit wel factoren zijn die invloed hebben op het verbruik van vitaminen en mineralen, ons energie-level en het algeheel goed functioneren van ons lichaam.

Ons lichaam is eigenlijk een fabriek waarin vele processen plaatsvinden en alles met elkaar samenwerkt.

Tekort of
opname probleem

Misschien zorgt jouw leefstijl er wel voor dat je sneller een tekort hebt of meer nodig hebt dan een andere individu. Denk bijvoorbeeld aan magnesium. Iemand die veel sport en daarnaast een baan heeft met veel denkwerk zal veel meer magnesium nodig hebben omdat dat veel meer verbruikt wordt.

Of zit het probleem juist in de opname. Dus zorgt een verminderde werking van de maag of darmen ervoor dat de voeding die je eet niet goed kan worden verwerkt en opgenomen. Dan kan je nog zo gezond eten, je lichaam heeft dan moeite om de voeding op de juiste manier te processen.

Het is dus belangrijk om alle aspecten te bekijken. En niet alleen de klacht te beoordelen, bijvoorbeeld een vitamine tekort. Maar ook opzoek te gaan naar de oorzaak, bijvoorbeeld verminderde opname door te weinig aanmaak van maagzuur.

EMB bloedtest

Een test waarbij op een zo breed mogelijke manier naar klachten en oorzaken wordt gekeken is de EMB bloedtest. EMB is een afkorting voor Energetisch Morfologisch Bloedonderzoek. Het bloed wordt op 3 verschillende manieren bekeken. Hematologie (wat de dokter ook doet), Levend Bloedanalyse (onder de microscoop) en op energetisch niveau aan de hand van trillingen (vergelijkbaar als met bioresonantie).

De energetische manier van het bloed testen valt onder natuurgerichte geneeswijzen. Het is geen wetenschappelijk onderbouwde test manier maar de betrouwbaarheid en resultaten zijn wel praktijk uitvoerend onderbouwd.

Ons bloed is in feite het transportsysteem van ons lichaam. Dagelijks stroomt de vloeistof duizenden keren rond door onze bloedvaten. Het vervult een essentiële rol door het vervoeren van zuurstof, voedingsstoffen en afvalstoffen naar de juiste organen en cellen. Daarnaast is het onze interne temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem.

persoonlijk advies

De kwaliteit van het bloed kan dus je hele systeem beïnvloeden en ons daarom juist ook zoveel inzichten geven. Reguliere bloedtesten kunnen diverse factoren aan het licht brengen, zoals ijzertekort en infecties. De EMB test heeft echter een andere benadering van bloedonderzoek voor een nog uitgebreider inzicht in je gezondheid. 

De EMBtest geeft de prioriteit aan waar er behandeld moet worden. Dat kan soms niet direct de hoofdklacht zijn. Bijvoorbeeld; huidklachten kunnen niet altijd direct aangegeven worden, maar een oorzaak (darmbelasting/schimmels/vetzurentekort) wel. Het is dus geen symptoombestrijding maar opzoek naar de oorzaak, daarom is dit de beste aanpak bij o.a. rosacea en eczeem.

Daarnaast ben ik paramedisch geschoold om een zorgvuldige anamnese/intake af te nemen. Dit is de basis van de behandeling. Daar wordt ook ruim de tijd voor genomen. De intake duurt 1 uur waardoor er voldoende tijd is om alles grondig te bespreken. De EMB bloedtest is een goede aanvulling om een volledig behandelplan op te kunnen stellen waarbij voeding, stress, beweging en suppletie worden meegenomen.

In te zetten bij:

 • (Chronische) Huidklachten
 • Preventieve Health-Check
 • Vermoeidheid
 • Spijsverteringsklachten
 • Vage klachten zonder medische verklaring

De bloedafname gebeurd via een vingerprik. Dit gaat snel en eenvoudig. Bij een online consult krijg je het materiaal vooraf opgestuurd en zul je de vingerprik zelf moeten uitvoeren. 

Wat wordt er bekeken?

 • Vitaminen & Mineralen
 • Vetzuren
 • Hormonen & Neurotransmitters
 • Stress parameters
 • Pathogeen belasting
 • Darm parameters
 • Energetische blokkades
 • Verstoringen
 • Voedingsintoleranties

 

De test is voor iedereen interessant omdat het een inkijk geeft in je persoonlijke gezondheid. Je kunt deze test ook zien als een Health-Check waarmee je preventief je gezondheid kunt monitoren en verbeteren. 

na de bloedtest

Na de bloedtest krijg je per mail een behandelplan. Dit plan bevat zowel voedingsadvies, suppletieadvies, stressreductie als leefstijladvies. 

Met de adviezen uit dit behandelplan kun je aan de slag. Ga er vanuit dat je minimaal 3 maanden nodig hebt om goed resultaat te zien. 

opleiding

Naast mijn Orthomolecualire opleiding heb ik de volledige opleiding vanuit EMB zelf gevolgd. Daarom zijn mijn gegevens ook terug te vinden op de officiële website. 

Website EMB bloedtest

Heb je vragen dan mail mij of koop de EMB bloedtest!
Vul in als je graag eerst een vrijblijvend gratis gesprek wilt: