Orthomoleculair
huidadvies (online)

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? Wil je weten welke behandeling bij je past? Starten met supplementen maar weet je niet hoe of wat?

orthomoleculair
huidadvies

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Mijn orthomoleculaire opleiding heb ik gevolgd bij Natura Foundation. Het doel van orthomoleculair behandelen is om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. En dit is belangrijk om ziekte te voorkomen en gezondheid te verbeteren. Door onze tegenwoordige leefstijl ontstaan er al snel tekorten en daardoor ook eventuele gezondheidsproblemen waaronder huidklachten. 

Een veel voorkomend tekort bij mensen met huidklachten is bijvoorbeeld vitamine D. Is dit regulier al ooit onderzocht dan kan ik de bloedwaardes beoordelen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere bloedwaardes zoals ijzer, vitamine B12 enz. Deze uitslagen kunnen worden meegenomen in het behandelplan en suppletieadvies.

Tijdens het orthomoleculair huidadvies consult kan bijvoorbeeld ook anticonceptie worden besproken. Had je huidklachten en ben je daarom aan de pil gegaan? Of wil je stoppen met de pil en ben je bang dat je huid weer onrustig wordt? Ik kan je hierin adviseren zodat je de juiste keuzes kunt maken.  

Binnen- en buitenkant

Hoe onze huid er uitziet zegt iets over de binnenkant van ons lichaam. Zijn er huidklachten dan is dit vaak een gevolg van een proces wat binnen in ons lichaam niet goed verloopt. Te denken aan tekorten in vitaminen en mineralen, (voeding)allergieën en slechte darmfunctie. Daardoor kunnen er huidklachten ontstaan zoals acne, rosacea, eczeem en hyperpigmentatie.

Tijdens het Orthomoleculair huidadvies consult wordt dit allemaal besproken zodat er samen de keuze kan worden gemaakt voor eventueel verder onderzoek. 

Bovenstaande interne problemen kunnen dus een reden zijn waarom de huidbehandelingen tot nu toe niet het gewenste resultaat hebben gehad. Daardoor kan het naast behandelingen aan de buitenkant (de huid) ook belangrijk zijn om de binnenkant te behandelen. Ik kan je onder anderen adviseren met aanpassingen in de voeding, leefstijl, beweging en het verlagen van stressfactoren. Wil je alles weten rondom het Orthomoleculair huidadvies kijk dan op deze pagina.

In te zetten bij:

  • Huidklachten
 
Bij huidklachten die ernstig zijn, langdurig bestaan of een veelvoud aan klachten wordt aangeraden om een EMB bloedtest te doen. Want dan kan er aan de hand van de bloeduitslag persoonlijk en gerichter advies worden gegeven. Want meten = weten!

na het consult

Na het Orthomoleculair huidadvies consult krijg je per mail een behandelplan toegestuurd. In dit behandelplan staat alles wat er in het consult besproken is. 

Ook krijg je advies wat aansluit bij je klachten/wensen. Deze adviezen kunnen bestaan uit voedingsadvies, suppletieadvies, stressreductie, leefstijladvies. 

Voor het beste resultaat zul je minimaal 3 maanden de tijd moeten nemen om de adviezen uit te voeren en eigen te maken. In deze periode ben ik bereikbaar voor vragen en aanvullende informatie. Want het kan soms lastig zijn om veranderingen te maken in de dagelijkse dingen zoals je ze gewend was.

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Mail me