Huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden komen redelijk vaak voor. Ze zijn goedaardig en makkelijk te verwijderen. 

Een steelwratje ook wel fibroom genoemd is een vrij klein aangroeisel op de huid. Voorkeursplekken zijn de hals, de romp, de liezen of de oksel. Steelwratjes komen bij ongeveer 46% van de populatie voor. Oorzaken kunnen zijn ouder worden, suikerziekte en overgewicht.

Ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Ze komen bij mannen en bij vrouwen even vaak voor. Het is wel zo dat de ene persoon er meer bevattelijk voor is dan de ander. Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben.  Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar zitten toch stevig vast op de huid. Soms zijn ze bruin of zwart gekleurd. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Er zijn wel bepaalde plaatsen waar ze het meest voorkomen, zoals de borst, de rug, het gelaat (vooral bij de slapen) en de nek.

Elektro-coagulatie

Elektro-coagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom verschillende huidproblemen zoals couperose, steelwratjes, ouderdomswratten en gerstekorrels behandeld kunnen worden. Er wordt gebruik gemaakt van stroom en een dunne naald. Wanneer er stoom door de naald gaat, ontstaat er wamte. Deze warmte zorgt ervoor dat bijvoorbeeld chronisch verwijde bloedvaatjes dicht gebrand worden.

Met de zapper wordt de goedaardige huidaandoening voorzichtig weggebrand. Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten. 

In te zetten bij:

  • steelwratjes
  • ouderdomswratjes
  • couperose
  • kersangioom

Linker foto: steelwratje

Rechter foto: direct na behandeling

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de zon twee weken te vermijden. Omdat door de behandeling de huid kwetsbaar is kan de huid makkelijker verbranden of pigmentvlekken vormen. 

De huid geneest uit zichzelf. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaande na een aantal dagen vanzelf verdwijnt. 

Wil je ook af van ontsierende huidoneffenheden? Mail me voor het maken van een afspraak!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *