Health & Beauty
massage

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

Chinese geneeskunde

De health & beauty massages zijn gebaseerd op chinese geneeskunde. Bij chinese geneeskunde wordt net zoals bij orthomoleculaire therapie de verbinding gemaakt tussen de binnenkant en de buitenkant van ons lichaam. Een health & beauty massage gaat ervan uit dat schoonheid zowel volgens de westerse natuurgeneeskunde als de Chinese geneeskunde het resultaat is van innerlijke en uiterlijke balans op zowel het fysieke, emotionele, mentale en spirituele level. Lees ook de blog: Hoe kan een massage je huid verbeteren?

Bij ‘Care about skin’ kun je verschillende massages ondergaan. Maar allemaal zijn gezond voor lichaam en geest. Weet je niet precies wat bij je past dan kunnen we altijd samen in overleg kiezen. Wil je niets missen over het effect van massages, lees hier alles!

Binnen- en buitenkant

Hoe onze huid er uitziet zegt iets over de binnenkant van ons lichaam. Zijn er huidklachten dan is dit vaak een gevolg van een proces wat binnen in ons lichaam niet goed verloopt. 

Vanuit de chinese geneeskunde wordt op de meridianen gewerkt, deze zijn verbonden met onze organen en onze emoties. De massages zorgen dus niet alleen voor huidverbetering maar heeft ook een positief effect op de algehele gezondheid. 

 

Guasha massage

Guasha betekent het schrapen van de huid en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Bij de Guasha Gezichtsmassage worden de Guasha technieken specifiek ingezet op het hoofd, gezicht, nek en decolleté om de huid op een natuurlijke manier stralend en jong te houden. De Guasha Gezichtsmassage is door de zachte technieken een ontspannende behandeling en heeft daarnaast als doel om de doorbloeding en lymfe-circulatie van het gezicht te verbeteren en de aanmaak van collageen te stimuleren. De kwaliteit van de huid verbetert en afvalstoffen en toxines worden afgevoerd. Hierdoor verminderen rimpels en fijne lijntjes, er ontstaat een strakkere huid en een vitaler uitziend gelaat.

Beauty reflex massage

Een ontspannen mens heeft een prettige, rustige en mooie uitstraling. Ontspanning is een voorwaarde voor een goede gezondheid en is de basis van schoonheid.

De beauty reflex massage is een reflexzonemassage van de onderbenen en voeten. Het begrip reflexzone betekent dat een bepaalde zone op de voet , een bepaald deel van het lichaam reflecteert.

De beauty reflex massage is er op gericht om de spanning in de spieren los te laten, rust te creeren in het hoofd en de doorbloeding en energiestroming in het hele lichaam te optimaliseren waardoor schoonheid als vanzelf van binnenuit ontstaat.

Japanse massage

De Japanse Gezichtsmassage is een speciale vorm van gezichtsmassage. Het is een efficiënte natuurlijke behandelingen om de huid jong te houden en veroudering van de gezichtshuid tegen te gaan. Het doel is het gezicht volledig te liften door gebruik te maken van Shiatsu-bewegingen en therapeutische technieken.

Deze massage regenereert de gezichtshuid, verbetert de bloedcirculatie, verwijdert toxines en dode huidcellen, bevordert de ontwikkeling van collageen en ontspant de huid. De Japanse Gezichtsmassage is erg doeltreffend. Deze is gebaseerd op het versterken van de energie van de huid door massage van de energiebanen en acu-punten in het gezicht. Daarnaast heeft de massage een diepe ontspannende werking.

Buccal massage

Buccal massage is een massagetechniek die wordt uitgevoerd aan de binnenkant van de wangen. Het woord “buccal” verwijst naar de wangen of de mondholte. Deze massage richt zich specifiek op de spieren en weefsels in de mond, wangen en kaakgebied.

De massage is vaak gericht op het verminderen van spanning in de kaakspieren maar er zijn meer positieve effecten. 

Een buccal massage kan verschillende voordelen hebben, waaronder:

 • Stressverlichting: Het masseren van de gezichtsspieren kan helpen bij het verminderen van stress en spanning, vooral in het kaakgebied, wat nuttig kan zijn voor mensen die last hebben van kaak- of tandgerelateerde stress.
 • Verbeterde doorbloeding: Door de massage wordt de bloedcirculatie in het gezicht bevorderd, wat kan leiden tot een gezondere huidskleur en een stralender uiterlijk.

 • Verlichting van sinusdruk: Sommige technieken tijdens de buccal massage kunnen helpen bij het verlichten van sinusdruk en congestie, wat vooral nuttig kan zijn bij hoofdpijn en ademhalingsproblemen.

 • Verbetering van de huidconditie: Een buccal massage kan helpen bij het verstevigen van de huid en het verminderen van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht.

In te zetten bij:

 • Acne (intacte huid)
 • Onzuivere huid
 • Zonbeschadiging
 • Grove porien
 • Grove huidstructuur
 • Droge huid
 • Vette huid
 • Rimpels
 • Verouderde huid
 • Pigmentvlekken
 • Slapper wordende huid 

na de behandeling

Na een health & beauty massage zie en voel je meteen resultaat. De huid is gelift, beter doorbloedt en stralender. Je voelt je rustiger en meer ontspannen.

Om het effect te behouden zal de behandeling op regelmatige basis moeten worden herhaald. Het is een soort van gymnastiek voor de huid.

Na de Buccal massage voel je direct meer ruimte en verlichting van je kaakspieren. De dagen na de Buccal massage kan je een lichte spierpijn voelen in je kaken. 

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Mail me!