Camouflagetherapie

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

Camouflage

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidskleur verschillen door middel van camouflagecrèmes. Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin. Deze crèmes kunnen tevens water- en veegvast gemaakt worden en zijn dagelijks toepasbaar.

Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het zoeken naar een juiste crèmekleur zodat een onopvallende camouflage aangebracht kan worden. Hierna staat het aanleren van het aanbrengen van de camouflage centraal, zodat de gebruiker de camouflage dagelijks of wanneer nodig zelf kan aanbrengen. Meestal zijn twee afspraken voldoende om de camouflage voortaan zelf aan te kunnen brengen.

Hypo/Hyper pigmentatie en Roodheid

Ontsierende kleuren en vlekken kunnen er in verscheidene kleuren zijn. Hypo-pigmentatie betekend dat er minder pigmentcellen in de huid aanwezig zijn en dit zorgt ervoor dat de huid lichter van kleur wordt. Hyper-pigmentatie is een ophoping van pigmentcellen en geeft vaak een donkerdere kleur dan de rest van de huid. Roodheid zie je vooral bij rosacea of bijvoorbeeld een wijnvlek.

Oxygenetix

Oxygenating Foundation biedt de oplossing voor een vlekkeloze dekking zonder de huid te beschadigen. Alle Oxygenetix-formuleringen bevatten niet-occlusieve ingrediënten, verstoppen de poriën niet en laten zuurstof door naar huidcellen. De huidverbeterende foundations herstellen de huid terwijl ze camoufleren, een echte game-changer op het gebied van cosmetica.

De basis van Oxygenetix is aloë barbadensis. Aloë is niet-comedogeen en van nature antibacterieel, daarom wordt het wereldwijd gebruikt voor wondgenezing. De ademende eigenschappen van Oxygenetix gaan verder dan alleen de revolutionaire aloëbasis. Ceravitae® , het gepatenteerde ingrediënt in alle Oxygenetix-producten, werkt diep in de huidcellen om de zuurstofopname te bevorderen. 

De lichte, foundation voelt aan als een tweede huid en vermindert fijne rimpeltjes en lijntjes. Heilzame hyaluronzuren en PCA’s bevorderen de elasticiteit en zorgen ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt en beschermd blijft. 

Heb je vragen over deze behandeling en wil je een afspraak inplannen? Mail me een bericht met je vraag!

In te zetten bij:

  • Vitiligo
  • Littekens
  • Wijnvlekken
  • Acne
  • Rosacea
  • Couperose
  • PIH (post inflammatoire hyperpigmentatie)

Na de behandeling

Na de behandeling ben je in staat om zelfstandig bij jezelf de camouflage aan te brengen. Producten kunnen besteld worden via de praktijk. 

Het kan noodzakelijk zijn na verloop van tijd nogmaals de kleur te bepalen omdat de huidskleur soms veranderd. 

Wat nog meer?

Naast het camoufleren kunnen we samen natuurlijk ook verder kijken naar de oorzaak van je klachten. En kunnen er in veel gevallen behandelingen worden uitgevoerd om je huidklacht minder zichtbaar te maken. Dit zorgt voor een meer definitieve oplossing. Lees hier o.a. meer over bij Orthomoleculair huidadvies en Pigmenttherapie.

Wil je aan  de slag om je pigmentvlekken aan te pakken? Lees de blog: Pigmentvlekken aanpakken in de herfst!

Stuur mij meer informatie!