Camouflagetherapie

Camouflage

Camouflagetherapie bestaat uit het minder zichtbaar maken van storende huidskleur verschillen door middel van camouflagecrèmes. Een camouflagecrème is een stugge crème met een grote hoeveelheid pigment erin. Deze crèmes kunnen tevens water- en veegvast gemaakt worden en zijn dagelijks toepasbaar.

Bij de camouflagetherapie ligt het accent op het zoeken naar een juiste crèmekleur zodat een onopvallende camouflage aangebracht kan worden. Hierna staat het aanleren van het aanbrengen van de camouflage centraal, zodat de gebruiker de camouflage dagelijks of wanneer nodig zelf kan aanbrengen. Meestal zijn twee afspraken voldoende om de camouflage voortaan zelf aan te kunnen brengen.

Hypo/Hyper pigmentatie en Roodheid

Ontsierende kleuren en vlekken kunnen er in verscheidene kleuren zijn. Hypo-pigmentatie betekend dat er minder pigmentcellen in de huid aanwezig zijn en dit zorgt ervoor dat de huid lichter van kleur wordt. Hyper-pigmentatie is een ophoping van pigmentcellen en geeft vaak een donkerdere kleur dan de rest van de huid. Roodheid zie je vooral bij rosacea of bijvoorbeeld een wijnvlek.

In te zetten bij:

  • Vitiligo
  • Littekens
  • Wijnvlekken
  • Acne
  • Rosacea
  • Couperose

Na de behandeling

Na de behandeling ben je in staat om zelfstandig bij jezelf de camouflage aan te brengen. Producten kunnen besteld worden via de praktijk. 

Het kan noodzakelijk zijn na verloop van tijd nogmaals de kleur te bepalen omdat de huidskleur soms veranderd. 

Wat nog meer?

Naast het camoufleren kunnen we samen natuurlijk ook verder kijken naar de oorzaak van je klachten. En kunnen er in veel gevallen behandelingen worden uitgevoerd om je huidklacht minder zichtbaar te maken. Dit zorgt voor een meer definitieve oplossing. Lees hier o.a. meer over bij Orthomoleculair huidadvies en Pigmenttherapie

Heb je vragen over bovenstaande behandeling en wil je een afspraak inplannen? Mail me een bericht met je vraag!