Pigment therapie

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? Wil je weten welke behandeling bij je past? Starten met supplementen maar weet je niet hoe?

Pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die zich in de huidcellen bevindt. Het is een nuttige stof omdat deze kleur geeft aan het haar, de ogen en de huid. Daarnaast biedt pigment bescherming tegen zonlicht. Pigment wordt aangemaakt als je in de zon zit. Vandaar ook de bruine kleur die je krijgt door in het zonnetje te zitten. 

Daarnaast zorgt de overmaat aan zon voor ophopingen van pigment: de zogenaamde pigmentvlekken ook wel hyperpigmentatie genoemd. Deze kunnen ook ontstaan door hormonale verschuivingen. Zoals bijvoorbeeld tijdens de zwangerschap waar melasma kan ontstaan.  De anticonceptie-pil kan door de invloed op de hormonen ook zorgen voor pigmentvlekken. Ook kan een overbelaste lever pigmentvlekken veroorzaken van binnenuit omdat het lichaam moeite heeft met ontgiften. Minder bekend maar obstipatie kan een mede-oorzaak zijn voor pigmentvlekken. Zo zie je maar dat het soms handig is om verder te kijken zodat je de trigger/oorzaak kunt aanpakken voor een langduriger resultaat.  

Pigment therapie

Pigment kan op verschillende manieren worden behandeld. Belangrijk is ook om de trigger van het pigment te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de behandelingen meer resultaat zullen hebben.

Afhankelijk van het soort pigment wordt er gekozen voor de juiste behandeling. 

Behandelingen die bij pigment kunnen worden uitgevoerd zijn:

In te zetten bij:

  • Zonbeschadiging
  • Pigmentvlekken
  • Hyperpigmentatie
  • Melasma
  • Chloasma
  • Post-inflammatoire hyperpigmentatie

Tussentijds resultaat. Voor en Na.

3 milde peelings, 1 VI peel (chemical peel)

NA de behandeling

Direct na de behandeling is de huid rood. Dit trekt meestal dezelfde dag nog weg. Ook is dit goed te camoufleren met minerale make-up.

Het is verstandig om na de behandeling zonbescherming te gebruiken. De zon dient minimaal 2 weken te worden vermeden. 

Laat de huid uit zichzelf genezen. Dus ga niet krabben of plukken, hierdoor heb je meer kans op eventuele littekens en pigmentvlekken. 

Bij behandelingen in kuurverband zit er meestal 6 weken tussen de behandelingen. 

 

Heb je vragen over bovenstaande behandeling of wil je graag een afspraak maken? Mail me voor meer informatie.