Fractional needling

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

Needling

De fijne naaldjes bij fractional needling stimuleren de aanmaak van het eigen collageen en elastine. De naaldjes maken kleine gecontroleerde wondjes. Na het genezingsproces wordt de huid strakker, gladder en egaler van teint.

Er kan gewerkt worden met verschillende naaldlengtes, van 0.1mm tot 2.0mm. Aan de hand van de indicatie wordt de naaldlengte bepaald. Door het snel op en neer gaan van de naaldjes is de behandeling minder pijnlijk en sneller dan bijvoorbeeld met de mesoroller.

De behandeling kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, maar wordt meestal gebruikt op het gezicht, de hals en het decolleté.

Behandeling is in kuurverband, vaak zijn er meerdere behandelingen nodig voor een goed resultaat. Het aantal behandelingen wordt bepaald naar aanleiding van de indicatie. Tussen de behandelingen zit vier tot zes weken om de huid tot rust te laten komen.

huidverbetering

Fractional needling kan om verschillende redenen een aantrekkelijke behandeling zijn voor mensen die hun huidconditie willen verbeteren. Hier zijn enkele redenen waarom je een fractional needling behandeling zou kunnen overwegen:

 1. Huidverjonging: Stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid strakker en steviger wordt. Dit kan fijne lijntjes en rimpels verminderen, waardoor je een jeugdigere uitstraling krijgt.

 2. Vermindering van littekens: Als je last hebt van acne-littekens, operatielittekens of andere soorten littekens, kan het helpen om ze minder zichtbaar te maken. De behandeling kan de textuur en kleur van littekens verbeteren.

 3. Pigmentatieproblemen: Kan pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en andere vormen van verkleuring verminderen. Dit resulteert in een egaler huidskleur.

 4. Huidtextuur: Als je ontevreden bent over de textuur van je huid, zoals grove poriën of een ongelijkmatige huidstructuur, kan het helpen om de huid gladder en gelijkmatiger te maken.

 5. Huidverstrakking: De behandeling kan de huid aanzienlijk strakker maken, wat vooral gunstig is voor mensen met een licht verslapte huid. Dit leidt tot een jeugdiger uiterlijk.

 6. Minimale invasie: Is een minimaal invasieve procedure die minder hersteltijd vereist dan sommige andere cosmetische behandelingen. Je kunt snel terugkeren naar je dagelijkse activiteiten.

 7. Verbeterde opname van huidverzorgingsproducten: De microgaatjes in de huid die tijdens de behandeling worden gecreëerd, kunnen de opname van huidverzorgingsproducten bevorderen, waardoor ze effectiever worden.

 8. Individueel aangepast: Kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van jouw huid, en de diepte van de behandeling kan variëren afhankelijk van het huidprobleem.

Het is belangrijk op te merken dat de resultaten kunnen variëren afhankelijk van de individuele huidconditie en de ernst van het probleem. Je kunt je huid ter voorbereiding op deze behandeling alvast de juiste bouwstenen geven, dit zorgt voor een optimaal resultaat. Lees de blog: ‘Waarom een huidbehandeling niet altijd de beste keuze is?’ 

In te zetten bij:

 • Littekens
 • Zonbeschadiging
 • Grove porien
 • Grove huidstructuur
 • Rimpels
 • Verouderde huid
 • Pigmentvlekken
 • Slapper wordende huid
 • Verminderde haargroei (bv. baardgroei of hoofdhuid)

na de behandeling

Na een fractional needling behandeling vertoont de huid direct roodheid, en in sommige gevallen kan er ook lichte zwelling optreden. De intensiteit van de roodheid neemt over het algemeen binnen enkele uren af, maar individuele reacties kunnen variëren. Het is raadzaam om te anticiperen op de mogelijkheid dat de roodheid enkele dagen kan aanhouden. Bovendien kan er enkele dagen na de behandeling een lichte vervelling optreden. Dus zorg dat je de week na de behandeling bijvoorbeeld geen belangrijke afspraken hebt staan. 

Volledig herstel van de huid wordt meestal waargenomen binnen 1-1,5 week. Ontdek hoe onze fractional needling behandeling je huid kan verjongen en herstellen.

Heb je vragen over bovenstaande behandeling of wil je graag een afspraak maken? Mail me voor meer informatie!