omega 3-6 test

Linker foto: eczeem op de handen

Rechter foto: 6 maanden na het gebruik van omega 3 visolie

Linker foto: acne in het gezicht

Rechter foto: 6 maanden na gebruik van omega 3 visolie, aangevuld met 3 maanden marine collageen

Linker foto: Rosacea gezicht

Rechter foto: 6 maanden na het gebruik van omega 3 visolie en Vitamine D3/K2

Linker foto: Psoriasis polsen

Rechter foto: 8 maanden na gebruik van omega 3, marine collageen en Vitamine D3/K2

Ik wil een vrijblijvend gratis kennismaking via telefoon!

Heb je vragen over een bepaalde behandeling? Wil je je skincare routine aanpassen maar weet je niet hoe? 

meten = weten

Onze huid is een weerspiegeling van wat er aan de binnenkant gebeurd. En de klachten die je ervaart geven een indicatie over wat er aan de hand kan zijn. Maar ik ben een voorstander van meten want meten=weten. Want als je weet wat het beginpunt is, dan weet je ook waar je naartoe wil en kan. 

Omega 3 is eenvoudig te meten via een vingerprik, die ik tijdens een gratis consult voor je kan uitvoeren. De test kan eventueel ook worden opgestuurd waarnaar je deze zelf afneemt. 

De uitslag van de bloedtest laat de index en de ratio zien. De index staat voor de hoeveelheid procent omega-3 in je rode bloedcellen. De ratio is de hoeveelheid omega-6 ten opzichte van omega-3. Daarnaast krijg je ook een full spectrum rapport waarbij je informatie krijgt over alle gemeten vetzuren. En natuurlijk krijg je persoonlijk advies wat je qua voeding en leefstijl kunt doen zodat je waardes nog beter kunnen worden. 

Tekort en/of
verstoorde balans

Een tekort aan Omega 3 of een teveel aan Omega 6 is een veel voorkomend probleem waar veel mensen zich niet bewust van zijn. De klachten die bij een Omega 3 tekort horen zijn namelijk erg uiteenlopend. 

Je moet aardig vaak vis eten wil je voldoende Omega 3 binnenkrijgen, zo’n 4-6x per week. En met een normaal Westers eetpatroon krijgen de meeste mensen 20x zoveel Omega 6 binnen ten opzichte van Omega 3. Daardoor is de balans zoek met alle gevolgen van dien. 

Het is dus belangrijk om aan de ene kant te zorgen dat je meer Omega 3 binnenkrijgt en aan de andere kant zorgen dat je Omega 6 zoveel mogelijk verlaagd. 

Veel welvaartziektes  zijn een gevolg van teveel ontsteking in het lichaam, dit geldt ook voor veel huidklachten. Het is van belang om de ontsteking te kunnen remmen. Dit lees je ook in de blog: ‘Waarom is omega 3 een must bij huidklachten?’

omega 3 visolie

Na mijn opleiding als Orthomoleculair therapeut heb ik zelf veel onderzoek gedaan naar de verschillende visolie supplementen. Ik lust wel vis maar eet het niet 4-6x per week zoals eigenlijk zou moeten. Dus voor mij was duidelijk dat ik mijn voedingspatroon aan wilde vullen met een supplement. 

Na veel verschillende merken en regelmatig mijn waardes testen kwam ik uit bij Eqology. De hoge kwaliteit en duurzaamheid gaven mij de doorslag om met dit merk te gaan samenwerken. 

Mijn waardes zijn inmiddels goed op peil en ik merk veel gezondheidsvoordelen. Vanuit daar ben ik dit aan mijn klanten gaan adviseren. 

Wist je dat alle cellen in je lichaam vernieuwen? Je huidcellen vernieuwen bijvoorbeeld ongeveer iedere 28 dagen. Je bloedcellen vernieuwen ongeveer in 5 maanden. Dus om alle cellen in je lichaam te voorzien van Omega 3 ben je minimaal 6 maanden bezig. Vandaar dat ik ook altijd aanraad om de Omega 3 visolie minimaal 6 maanden te gebruiken. Maar in principe kun je de Omega 3 visolie blijven gebruiken als je dagelijkse ondersteuning, dat doe ik zelf wel in ieder geval!

In te zetten bij:

  • (Chronische) Huidklachten zoals eczeem, acne, rosacea, psoriasis
  • Preventief; ter ondersteuning van de gezondheid
  • Vage klachten zonder medische verklaring; vermoeidheid, weinig energie, stemmingswisselingen, slechte concentratie, slecht geheugen, dorst/veel plassen. Maar ook hoge bloeddruk, verhoogd cholestrol, hart- en vaatproblemen
 

De bloedafname gebeurd via een vingerprik. Dit gaat snel en eenvoudig. Bij een online consult krijg je het materiaal vooraf opgestuurd en zul je de vingerprik zelf moeten uitvoeren. 

De test is voor iedereen interessant omdat het een inkijk geeft in je persoonlijke gezondheid. Je kunt deze test ook zien als een Health-Check waarmee je preventief je gezondheid kunt monitoren en verbeteren. 

eqology

Gebruik je al omega 3 visolie? Super goed dat je al bewust bezig bent om je Omega 3 waarde te verbeteren. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zodat je ook zeker weet dat je resultaat gaat zien. Check eens het volgende op de verpakking:

  • Totox waarde: Is de waarde waarop ze de zuiverheid van de olie meten. Veel fabrikanten zijn niet open over hun Totoxwaarde omdat het iets zegt over de zuiverheid van hun product. De totox waarde van Eqology is tussen de 4.0-6.0. Dit is het laagste wat ooit gemeten is en dat betekent dat Eqology meedraait in de top als het gaat om zuiverheid.
  • Dosering: De meeste gezondheidsclaims zijn pas vanaf ongeveer 2000mg per dag van toepassing. Veel lagere doseringen halen niet zoveel uit. De dosering van Eqology is 1830mg Omega 3 per 10 ml.
  • DHA/EPA: Hoeveel zit er van beiden in je visolie? De visolie zou een grote hoeveelheid DHA moeten bevatten. DHA heeft o.a. een kalmerend effect. Eqology bevat 770mg DHA en 650mg EPA.
  • Boer je de olie op? Dit kan betekenen dat je een slechte leverfunctie hebt, maar vaak betekend dit ook een slechte kwaliteit van de olie. De visolie van Eqology is zo zuiver dat je deze niet opboert. 
  • Gebruik je capsules? Prik er eens eentje open, ruikt het ranzig (vislucht)? Dan is de kwaliteit niet goed. Tijdens het maken van de capsule wordt de olie verhit waardoor de kwaliteit van de visolie achteruit gaat. Daarnaast staan de potjes vaak op lang op de plank voordat ze verkocht worden. Eqology is een vloeibare visolie dus niet in een capsule. En de visolie die je thuis gestuurd krijgt is nooit ouder dan een paar weken. 

Website Eqology

na de bloedtest

Na circa 3 à 4 weken zijn de resultaten van de bloedtest op te vragen. Aan de hand van de uitslag ontvang je advies in het verbeteren van je waardes. Dit is dus per persoon verschillend. 

Met de adviezen aan de hand van je testuitslag kun je aan de slag. Ga er vanuit dat je minimaal 6 maanden nodig hebt om goed resultaat te zien. Je zult al eerder verschillen merken, bijvoorbeeld in energie en gemoed, maar zoals als eerder beschreven duurt het langer voordat alle cellen in je lichaam vernieuwd zijn. 

Hertesten doe je na ongeveer 5 a 6 maanden zodat je weet of je op de juiste weg bent. En indien je je voedingspatroon niet aangepast krijgt met een hogere inname van Omega 3 vanuit de voeding, kun je de visolie blijven gebruiken. 

Heb je vragen over de omega 3-6 test Mail me of bestel de Omega 3 visolie!