Waarom water drinken voor een mooie huid?

drink meer water

De makkelijkste manier om te zorgen voor een mooie huid is water drinken! Het klinkt bijna te makkelijk om te kunnen werken. Maar het heeft zeker zin om dagelijks te zorgen voor voldoende water. Maar waarom water drinken voor een mooie huid?

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water waardoor dit een heel belangrijk onderdeel is van onze gezondheid en ook zeker van onze huid.

Wist je dat je kunt smeren op je huid wat je wil, als je niet voldoende drinkt ziet je huid er toch uitgedroogd uit. Dus de combi van vocht toevoegen via zowel meer drinken als smeren is perfect.

Ik hoor ook vaak dat mensen zeggen dat ze geen behoefte hebben om te drinken. Maar wel de hele dag honger hebben. Dit kan verklaard worden door het niet juist interpreteren van wat ons lichaam voor signalen afgeeft. Want heb je honger of heb je dorst? Het kan goed zijn om eerst eens een glas water te drinken en te kijken of je hongergevoel daarmee ook weggaat. Want vaak is deze prikkel dus eigenlijk omdat je te weinig drinkt.

Waarom water drinken voor een mooie huid?

Dagelijks komen we in aanraking met allerlei gifstoffen. Wat we op de huid smeren, wat we eten en drinken en wat we inademen. Alles moet verwerkt worden door ons lichaam en wat er niet thuishoort moet weer worden afgevoerd. Ons bloedsysteem, lymfesysteem en de nieren werken samen om gifstoffen af te voeren. Het lymfesysteem haalt alle gifstoffen op en stuurt ze naar de nieren. Onze urine is eigenlijk gefilterd bloed. Niet of weinig drinken betekend dus ook minder goed ontgiften, wat weer kan leiden tot huidklachten.

Bulk drinken

Belangrijk is om niet de hele dag door kleine slokjes te drinken. En ook is het belangrijk om je drinken te scheiden van je eten. Je lichaam is anders de hele dag door bezig en je maag wordt minder zuur. Dit zorgt ervoor dat je problemen krijgt met je spijsvertering. En spijsverteringsklachten kunnen ook weer leiden tot huidklachten. Daarom is bulk drinken een goede optie. Dit houdt in dat je een aantal keer per dag grotere hoeveelheden drinkt. Je hoeft dan echt geen liters in 1x te drinken maar waar je gewend bent om 1 klein glaasje te drinken zou je er ook 3 kunnen drinken. Je dorst is dan gelest en je kunt zorgen dat je maag weer leeg is voordat je gaat eten. Dus wissel deze momenten af met je eetmomenten, die je toch maar 3 per dag hebt 😉 Maar dat lees je in mijn andere blog: Hoe vaak per dag moet je eten voor een perfecte huid?

 

Ik moet plassennnn

Ik ren de hele dag naar de wc omdat ik moet plassen. Klinkt dit herkenbaar? Ook daar is een oplossing voor want in principe zou meer water drinken niet moeten betekenen dat je veel meer tijd doorbrengt op het toilet. Ook is het niet goed als je na een glas water meteen naar de toilet moet rennen want dan verlies je teveel mineralen. En die mineralen heb je juist nodig voor een mooie huid!

Maar wat kan helpen om te zorgen dat je niet constant hoeft te plassen is het toevoegen van een mespuntje Keltisch zeezout aan je water. Keltisch zeezout bevat veel mineralen en zorgt ervoor dat je je vochthuishouding beter in balans houdt. Daarnaast heeft het nog tal van andere positieve eigenschappen dus zeker een aanrader!

Wil je samen werken aan een gezondere huid via leefstijl? Maak een afspraak voor een Orthomoleculair huidadvies!