Tips en tricks bij puistjes op kin en hals!

Mondgezondheid

Puistjes op kin en hals kunnen vervelend en frustrerend zijn. Gelukkig zijn er tips en tricks bij puistjes op de kin en hals die je misschien nog niet eerder hebt geprobeerd. Een van die tips is om naar je mondgezondheid te kijken. Wist je dat bacteriën in je mond ervoor kunnen zorgen dat je puistjes krijgt op je kin en hals? Als er een overgroei is van slechte bacteriën, dan wordt dit opgenomen door het mondslijmvlies en kan het lichaam proberen de troep naar buiten te werken via je huid. Heb je dus een slechte adem, bloedend tandvlees bij het flossen of last van tandsteen of ontstekingen in de mond? Dan zou daar zeker een verband kunnen zijn.

Spierspanning

Een andere tip is om te letten op de spierspanning in je nek en schouders. Vanuit onze kaak en hals lopen de bloedvaten en lymfebanen van ons gezicht naar beneden richting het sleutelbeen. Als er veel spierspanning zit, kan dit zorgen voor een verminderde doorbloeding en doorstroming. Hierdoor kun je dus een opbouw van afvalstoffen hebben in het gezicht wat acne tot gevolg kan hebben.

parfum

Als je dagelijks parfum gebruikt en last hebt van puistjes op de kin en hals, dan kan je op die manier de acne in stand houden. Parfum bevat namelijk alcohol, geurstoffen en andere chemische stoffen die de huid kunnen irriteren. Draag liever geen parfum, maar als je het dan toch wilt gebruiken, spuit het dan op je kleren in plaats van op je huid.

Scheren

Tot slot nog een tip speciaal voor mannen! De kin en hals vallen onder de baardregio. Ben je dus een man die met regelmaat scheert, dan kan dat mede een trigger zijn voor puistjes op de kin en hals. Een scheerapparaat of scheermes kan veel bacteriën bevatten en kun je op die manier ook over de huid verspreiden. Zorg dus dat je na elke scheerbeurt je mes of apparaat wast met water en zeep. Daarnaast is het verstandig om je mes of apparaat één keer per week na het wassen ook in te spuiten met alcohol, zodat je alle bacteriën doodt. Natuurlijk ook goed opletten waar je scheert, als er puistjes zitten probeer deze dan niet open te scheren omdat er op die manier ook meer infectiegevaar is.

Wil jij ook samen met mij deze acne-puzzel maken? 
Maak dan een afspraak voor een Orthomoleculair huidadvies of plan een Acnetherapie behandeling!