Huidadvies
orthomoleculair
(online)

orthomoleculair

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Het doel is om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. Dit is belangrijk om ziekte te voorkomen en genezen. Daar onze tegenwoordige leefstijl ontstaan er al snel tekorten en daardoor ook gezondheidsproblemen. 

Een veel voorkomend tekort bij mensen met huidklachten is bijvoorbeeld vitamine D. Is dit regulier al ooit onderzocht dan kan ik de bloedwaardes beoordelen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere bloedwaardes zoals ijzer, vitamine B12 enz. Deze uitslagen kunnen worden meegenomen in het behandelplan en suppletieadvies.

Tijdens het consult kan bijvoorbeeld ook anticonceptie worden besproken. Had je huidklachten en ben je daarom aan de pil gegaan? Of wil je stoppen met de pil en ben je bang dat je huid weer onrustig wordt? Ik kan je hierin adviseren zodat je de juiste keuzes kunt maken.  

Binnen- en buitenkant

Hoe onze huid er uitziet zegt iets over de binnenkant van ons lichaam. Zijn er huidklachten dan is dit vaak een gevolg van een proces wat binnen in ons lichaam niet goed verloopt, tekorten in vitaminen en mineralen of (voeding)allergieën. Tijdens het consult wordt dit allemaal besproken zodat er eventueel de keuze kan worden gemaakt voor verder onderzoek. 

Bovenstaand kan dus een reden zijn waarom de huidbehandelingen tot nu toe niet het gewenste resultaat hebben gehad. Het kan naast behandelingen aan de buitenkant (de huid) ook belangrijk zijn om de binnenkant te behandelen. 

In te zetten bij:

  • Huidklachten
 
Bij huidklachten die redelijk ernstig zijn en langdurig bestaan wordt aangeraden om een EMB bloedtest te doen. Dan kan er persoonlijk en gericht advies worden gegeven. 

na het consult

Na het consult krijg je per mail een behandelplan toegestuurd. In dit behandelplan staat alles wat er in het consult besproken is. 

Ook krijg je advies wat aansluit bij je klachten/wensen. Deze adviezen kunnen bestaan uit voedingsadvies, suppletieadvies, stressreductie, leefstijladvies. 

Voor het beste resultaat zul je minimaal 3 maanden de tijd moeten nemen om de adviezen uit te voeren en eigen te maken. 

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Mail me of laat hieronder een bericht achter. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *