Wat doet een huidtherapeut tegen acne?

Acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door puistjes, mee-eters, ontstekingen en soms ook littekens. Het treedt meestal op wanneer de haarzakjes verstopt raken met olie en dode huidcellen, wat resulteert in de vorming van mee-eters en puistjes. En daarom ook de vraag: ‘Wat doet een huidtherapeut bij acne?’ Acne kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen, maar komt het meest voor op het gezicht, de rug, de borst en de schouders.

Er zijn verschillende soorten acne, waaronder:

  1. Comedonen: Dit zijn mee-eters, die ontstaan wanneer de haarzakjes verstopt raken met talg en dode huidcellen. Comedonen kunnen open zijn (zwarte mee-eters) of gesloten (witte mee-eters).

  2. Papels: Dit zijn kleine rode bultjes die ontstaan door ontsteking van de haarzakjes.

  3. Puistjes (pustels): Puistjes zijn ontstoken bultjes die gevuld zijn met pus.

  4. Cysten: Dit zijn diepe, met pus gevulde bultjes die pijnlijk kunnen zijn en littekens kunnen achterlaten.

Acne wordt veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder overmatige talgproductie, ophoping van dode huidcellen, bacteriële infecties en hormonale veranderingen. Erfelijkheid, stress, voeding en bepaalde medicijnen kunnen ook een rol spelen bij het ontstaan van acne.

Hoewel acne niet levensbedreigend is, kan het wel leiden tot psychologische stress, zelfbeeldproblemen en littekenvorming als het niet adequaat wordt behandeld. Gelukkig zijn er diverse behandelingen beschikbaar. 

acne behandelingen

Acnetherapie is de overkoppelende naam voor acne behandelingen. Het is namelijk niet maar 1 soort behandeling die kan worden uitgevoerd. En vaak wordt er een combinatie gemaakt van verschillende behandelingen voor het juiste resultaat. 

Bij ‘Care about skin’ kun je terecht voor de volgende acne behandelingen:

advies voor thuis

80-90% van het resultaat bereik je thuis door de juiste huidverzorging. Dagelijks zooi op je gezicht smeren kun je niet herstellen door af en toe een behandeling. Dus welke producten je thuis gebruikt als huidverzorging moet goed zijn. De huidtherapeut kun je adviseren wat passend is bij jouw huid en wensen. 

 

Naast huidtherapeut ben ik ook Orthomoleculair therapeut en kan dus aanvullend advies geven. Een gezond voedingpatroon en de juiste leefstijl zijn de basis maar met supplementen kun je je huidconditie naar een hoger niveau tillen.  Advies hierin is persoonlijk maar er zijn natuurlijk wel supplementen die de huid ondersteunen. Hierbij kun je denken aan Omega 3, vitamine D3&K2, Collageen en Silicium.