Wanneer start je met collageen?

collageen

Collageen supplementen zijn op het moment echt een trend. Opzich goed want het is zeer effectief. Maar collageen wordt ook neergezet als luxe-product terwijl het eigenlijk voor iedereen noodzaak heeft. Collageen is namelijk een lichaamseigen lijmende eiwitstructuur. Het zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Daarnaast geeft het structuur en elasticiteit aan haar, nagels, botten, spieren en gewrichten. Het komt dus in heel ons lichaam voor. Wanneer start je met collageen?

Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid en aanmaak van het lichaamseigen collageen af. Dit begint vaak rond ons 25ste en vanaf ons 30ste levensjaar neemt de aanmaak van collageen extra snel af. De effecten hiervan zie je onder andere aan je huid en bindweefsel, die voor een heel groot deel uit collageen bestaat. Maar ook in de andere structuren zoals onze gewrichten, botten en spieren kun je klachten krijgen door een tekort aan collageen. Collageen is dus een echte anti-ager van onze huid maar eigenlijk van ons gehele lichaam. 

voorkomen ipv genezen

Begin op tijd en werk preventief! 

Vaak komen mensen pas als de rimpelvorming al heel duidelijk aanwezig is. Dat is eigenlijk heel jammer omdat je dan een beetje achter de feiten aan loopt. Diepe rimpels zijn moeilijker te vervagen omdat deze er vaak al geruime tijd aanwezig zijn. Wil je dus naast behandelingen en de juiste huidverzorging zorgen dat je huid in optimale conditie blijft? Dan is collageen vanaf je 30e een super aanvulling! Per dag moet je minimaal 4 gram collageen binnenkrijgen, dat is de minimale dagdosering van wat je lichaam nodig heeft. En dus ook een hele goede dosering om te gebruiken als je de eerste tekenen van huidveroudering begint te zien.  Wel belangrijk dat je collageen ook co-factoren bevat. Omdat deze co-factoren ervoor zorgen dat ook je eigen huid wordt gevoed om zelf collageen aan te maken. Co-factoren zijn o.a. Vitamine C, Mangaan, Zink en Koper. En wist je dat viscollageen het beste is omdat dit het meeste lijkt op ons eigen collageen?

Daarnaast kun je aan de slag om te zorgen dat er zo min mogelijk collageen wordt afgebroken. En dit doe je door:

  • Eet zo min mogelijk suikers en bewerkte voeding
  • Rustig aan met de zon
  • Stop met roken

anti-aging

Wil je collageen inzetten omdat je al duidelijke tekenen hebt van huidveroudering? Dat kan zeker, maar dan adviseer ik vaak andere doseringen, oftewel Collageen loading. Dit houdt in dat je voor een bepaalde tijd een hogere dosering pakt zodat je grote tekorten kunt aanvullen. Doe dit altijd onder begeleiding. 

Waarom zou je naast een anti-aging behandeling ook collageen gebruiken? Zo haal je meer rendement uit je behandeling! Doordat je je lichaam de bouwstenen geeft om de huid te verjongen. 

Bij anti-aging denken we voornamelijk aan de huid. Wat misschien vergeten wordt is dat je ook invloed hebt op de algehele veroudering van je lichaam. Dus je botten, spieren en gewrichten verouderen en dat kun je ook tegengaan of gedeeltelijk terugdraaien. 

Wil je advies over het starten met collageen? Stuur een bericht of plan een Orthomoleculair huidadvies!