Waarom wordt je huid slapper als je ouder wordt?

Huid(veroudering)

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en heeft als functie om je te beschermen tegen de buitenwereld. Maar naarmate we ouder worden, verliest de huid aan stevigheid en elasticiteit. Maar waarom wordt je huid slapper als je ouder wordt? En wat kunnen we doen om huidveroudering te voorkomen?

Een belangrijke oorzaak van huidveroudering is de afname van collageen en elastine. Collageen is een eiwit dat ervoor zorgt dat je huid stevig blijft en elastine zorgt ervoor dat je huid elastisch blijft. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van deze eiwitten af, waardoor de huid minder stevig en elastisch wordt.

voorkomen i.p.v. genezen

Vanaf je 30e begint de huid al te verouderen en is het verstandig om al bezig te zijn met het voorkomen van huidveroudering. Voorkomen is immers beter dan genezen! Een goede manier om huidveroudering tegen te gaan, is door het gebruik van de juiste producten. Denk hierbij aan producten met antioxidanten, zoals vitamine C en E, die helpen de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Naast het natuurlijke verouderingsproces zijn er ook factoren die zorgen voor versnelde huidveroudering. Zo kan een slechte voeding, stress, te weinig beweging en een slechte nachtrust bijdragen aan huidveroudering. Het is daarom belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben en genoeg te bewegen.

behandelingen

Naast het gebruik van de juiste producten, zijn er ook behandelingen die helpen bij het behouden van een stevige huid. Een voorbeeld hiervan is de revolutionaire behandeling PRX-T33. Deze behandeling zorgt voor huidverjonging in 2-3 behandelingen zonder dat je een week binnen hoeft te blijven vanwege vellen aan je gezicht. Het resultaat houdt ongeveer 8-10 maanden aan, dus met een jaarlijkse kuur houdt je je huid strak en jeugdig. Ook gezichtsmassages en cupping kunnen helpen om de stevigheid van de huid te behouden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bindweefselmassages, japanse gezichtsmassages, cupping massage en sculptural face lifting (binnenkort te boeken!). Dit soort massages moet je zien als sporten voor je huid. Het zorgt voor een betere doorbloeding, betere opname van voedingsstoffen, verbeterde afvoer van gifstoffen en betere aanmaak van collageen en elastine.

voeding

Naast het gebruik van de juiste producten en behandelingen, is ook voeding belangrijk voor het behouden van een stevige en volle huid. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat eiwitten de bouwstenen van onze huid zijn. Krijg jij voldoende eiwitten binnen? Je zou dagelijks ongeveer 1-1,5x je lichaamsgewicht aan eiwitten moeten eten. Vaak is dit nog een aandachtspunt.

Daarnaast kan het nemen van omega 3 supplementen helpen om de celwanden soepel te houden, waardoor er betere opname is van vitaminen en mineralen. Omega 3 werkt ook ontstekingsremmend wat een belangrijke factor is voor een stralende huid. Waarom kies ik in deze voor een supplement? Je zou wekelijks 4-6x vette vis moeten eten om voldoende omega3 binnen te krijgen. Dat is voor de meeste mensen niet haalbaar en milieu-gericht misschien ook niet de beste optie. Wil je informatie over een goed omega 3 supplement wat ook nog eens milieu-verantwoord wordt geproduceerd? Stuur mij een mail!

forever young

Het is nooit te vroeg om te beginnen met het verzorgen van je huid en het nemen van preventieve maatregelen om huidveroudering te voorkomen. Door het gebruik van de juiste producten, behandelingen en voedingsmiddelen kan je de stevigheid en volheid van je huid behouden en het verouderingsproces vertragen. Het is belangrijk om te onthouden dat elk huidtype anders is en dat je het beste advies kunt vragen om een effectieve huidverzorgingsroutine op te stellen die past bij jouw unieke huidtype en -behoeften.

Van Synergie Skin heb je bijvoorbeeld huidverzorgingskits. Iedere kit is samengesteld voor een bepaald huidtype. Zo kun je de producten testen en zien of het bij je past. 

Heb je aan de hand van deze blog vragen? Plan een Massage of  PRX-T33 behandeling!