Waarom verergerd acne van proteïne poeders?

acne en eiwitten

Waarom verergerd acne van proteïne poeders? Wanneer je voldoende eiwitten consumeert, helpt dit om de huid gezond te houden en acne te voorkomen. Dit komt omdat eiwitten helpen bij het reguleren van de hormonen die betrokken zijn bij de talgproductie, wat de belangrijkste oorzaak is van acne. Talg is de olieachtige substantie die door de huid wordt geproduceerd en die de poriën kan verstoppen en tot ontstekingen kan leiden. Door de inname van voldoende eiwitten kan de talgproductie worden gereguleerd en kan de kans op verstopte poriën en ontstekingen worden verminderd.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle eiwitten hetzelfde zijn als het gaat om het voorkomen van acne. Sommige eiwitten, zoals die in zuivelproducten en rood vlees, kunnen het risico op acne juist verhogen. Dit komt doordat deze eiwitten het insuline-achtige groeifactor-1 (IGF-1) hormoon kunnen verhogen, wat kan leiden tot een verhoogde talgproductie en uiteindelijk tot acne. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor eiwitbronnen die IGF-1 niet verhogen en die helpen om de talgproductie te reguleren.

proteïne poeder

Veel mensen kiezen ervoor om proteïne poeder te nemen om hun eiwitinname te verhogen. Hoewel proteïne poeder kan helpen bij het opbouwen van spieren en het verhogen van de eiwitinname, kan het ook acne verergeren. Waarom verergerd acne door proteïne poeders? Het is belangrijk om te weten waarop je moet letten bij het kiezen van een proteïne poeder en welke ingrediënten je moet vermijden om acne te voorkomen.

Proteïne poeder kan soms toegevoegde ingrediënten bevatten die acne kunnen veroorzaken of verergeren, zoals suikers, kunstmatige zoetstoffen en melkproducten. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een proteïne poeder zonder toegevoegde suikers en zoetstoffen. Bovendien moet je oppassen met proteïne poeders die wei of caseïne bevatten, omdat deze melkproducten zijn en melkproducten bekend staan om het veroorzaken of verergeren van acne.

Plantaardig

Plantaardige eiwitten zijn net zo effectief en kunnen zelfs voordeliger zijn voor mensen met acne. Plantaardige eiwitten bevatten namelijk minder hormonen en antibiotica dan dierlijke eiwitten, wat acne kan veroorzaken of verergeren.

Enkele goede voorbeelden van plantaardige eiwitten zijn bonen, linzen, quinoa, chiazaad, hennepzaad en erwten. Erwten proteïne poeder is ook een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een plantaardig eiwitbron, omdat het alle essentiële aminozuren bevat die ons lichaam nodig heeft.

Samen aan de slag met jouw acne! Plan een Acnetherapie behandeling of Peelings