Waarom je huid geen prioriteit is voor je lichaam?

huidklachten

Ontzettend veel mensen hebben huidklachten. Maar ook klachten aan haar en nagels zijn veel voorkomend. Het is soms lastig om te achterhalen wat er aan te grondslag ligt. Of mensen denken dat ze er maar mee moeten leren leven. Dat het bij ze hoort of niet anders kan. De reden waarom dat je huidklachten krijgt kunnen heel uiteenlopend zijn. Maar in de basis hebben huidklachten altijd te maken met een energie tekort.

Dan kun je je dus ook wel voorstellen dat vroegtijdig kaal worden of vroegtijdig grijs worden ook ontstaat door een energie tekort. En het lijkt tegenwoordig wel steeds meer voor te komen. Het stressvolle leven en onze niet optimale voeding en leefstijl zijn zeker factoren die dit soort processen verergeren.

Waarom je huid geen prioriteit is voor je lichaam?

Onze huid is voor ons lichaam een “goedkoop” orgaan. Wat ik daarmee bedoel is dat als er energie het lichaam binnenkomt het eerst naar de “dure” organen gaat. Dure organen zijn bijvoorbeeld onze hersenen en het hart. Deze kunnen namelijk niet zonder energie functioneren. En wij overlijden onze hersenen of hart niet meer kunnen functioneren. Dit is natuurlijk anders voor onze huid, haar en nagels. Het is geen kwestie van leven of dood als al ons haar uit zou vallen. Dat vinden wij natuurlijk wel een ramp maar medisch gezien is er geen kwestie van leven of dood.

Komt er dus niet zoveel energie binnen, wordt er extra veel verbruikt of kan het niet goed worden opgenomen dan krijg je als eerste problemen bij de goedkope organen. Je lichaam geeft een signaal dat er ergens iets niet optimaal verloopt. Het lichaam kan niet praten dus laat problemen zien door klachten.

Hoe zorg je dat je goed in je energie zit?

De oplossing in goede en gezonde huid, haar en nagels zit dus in voldoende energie. Niet alleen energie in je fit voelen want dat is een gevolg. Maar hoe zorg je dat je lichaam voldoende van de juiste bouwstoffen binnenkrijgt zodat er geen energie tekort ontstaat.

Een aantal tips:

  • Zorg voor goede kwaliteit slaap

Onze slaap is ons herstel. Dus goede slaap betekend dat je je batterij weer kan opladen en je energie weer aanvult

  • Vitaminen en mineralen

Iedere cel in ons lichaam heeft bouwstoffen nodig. Door gevarieerd te eten zorg je dat er veel verschillende vitaminen en mineralen binnenkomen. En daardoor dus energie geeft aan je lichaam. Je kunt natuurlijk daarnaast ook supplementen inzetten om tekorten te voorkomen. Eet jij 4x per week vis voor voldoende omega3?

  • Energie lek?

Bedenk dat alles wat je doet, denkt en voelt energie oplevert of energie kost. Doe je dus de hele dag dingen die je eigenlijk niet wilt dan kost dit energie. Ga je de hele tijd over je grenzen heen dan kost dit energie. Zeg je de hele dag onaardige dingen tegen jezelf in je hoofd dan kost dit energie. Durf je geen Nee te zeggen dan kost dit energie

  • Gifstoffen

Wat je eet, wat je inademt, wat je smeert op je huid kan allemaal gifstoffen bevatten. Je lichaam moet daardoor extra hard werken om deze af te voeren. Dit kost het lichaam veel energie. Door dus bijvoorbeeld biologisch te eten en gezonde huidverzorging te gebruiken kun je het lichaam minder zwaar belasten.

  • Opname probleem?

Ons lichaam moet daarnaast natuurlijk in een optimale conditie zijn om alle energie uit de voeding te kunnen halen. Zijn er spijsverteringsproblemen dan kan het zijn dat je lichaam de bouwstoffen niet kan opnemen. Je kunt dan dus nog zo gezond eten, als je lichaam niet goed functioneert dan gaat het er boven in en beneden gewoon weer uit. Hetzelfde geldt voor een Omega 3 tekort want dit zorgt ervoor dat je (huid)cellen minder goed voedingstoffen uit de voeding kunnen opnemen. 

Denk jij dat jouw energielevel ook invloed heeft op je huidklachten? En wil je hiermee aan de slag? Plan een Orthomoleculair huidadvies of EMB bloedtest bij huidklachten