Waarom krijg je huidklachten zoals
acne en rosacea?

Factoren bij acne en rosacea

Ik krijg vaak de vraag waarom de een wel huidklachten krijgt en de ander niet. En dat is best een lastige vraag. Want er zijn veel factoren die daar invloed op hebben. En wat voor de ene persoon de trigger is hoeft bij de ander geen huidklachten te veroorzaken

 

Een aantal factoren die invloed hebben op onze gezondheid en dus ook onze huid-gezondheid zijn: genen en leefstijl zoals; stress, voeding, beweging, omgeving, productgebruik, werk, zonlicht enzovoorts. Zeker bij huidklachten zoals acne en rosacea kan je leefstijl veranderen een heel groot verschil maken.

 

genen vs leefstijl

Wat ik kan zeggen is: Genen laden het geweer en je leefstijl vuurt de kogels af. Dit betekent dat door je genen je inderdaad gevoeliger kunt zijn voor het ontwikkelen van huidklachten. Maar dat je leefstijl altijd nog het meeste invloed heeft. En dat je misschien juist extra op leefstijl moet focussen als je weet waar je zwakke plekken in je gezondheid zitten.

Hoe weet je dan wat bij jou de meeste invloed heeft op het verbeteren van je huid? Dat is altijd lastig te bepalen zonder onderzoek. Want na mijn 10 jaar werkervaring als huidtherapeut weet ik hoe frustrerend het is om dingen zo maar te testen met hoop op goed resultaat. Belangrijk is in ieder geval dat de basis goed is. Ik stel daarom vaak vragen zoals:

  • Hoe is je voedingspatroon?
  • Ervaar je veel stress?
  • Slaap je goed en voldoende?
  • Krijg je energie van sporten of kost het energie?

Met de antwoorden op de vragen kan ik al wat algemene adviezen geven. En is een goede start om je huidklachten zoals acne en rosacea te verbeteren. Maar vaak is dit helaas niet genoeg om echt grote verbeteringen te zien.

 

orthomoleculaire aanpak bij acne en rosacea

De reden waarom ik mezelf heb omgeschoold tot Orthomoleculair huidtherapeut is omdat ik mensen een grote verbetering wil brengen van hun huidklachten. Door samen opzoek te gaan naar de oorzaak van de huidklacht, zodat we ook veel beter kunnen behandelen. Zowel de buitenkant als de binnenkant!

Want de binnenkant van ons lichaam heeft grote invloed bij huidklachten zoals acne en rosacea. Dat is onder andere te lezen op de website van Dermatoloog Jetske Ultee:
Onderzoek naar darmklachten bij acne en rosacea

De EMB bloedtest is voor mij de ideale manier om iemand zijn klachten en de onderliggende oorzaken in kaart te brengen. En vanuit daar kan ik je gericht de juiste adviezen geven in het aanpassen van je leefstijl.

Wil je ook gericht je huidklachten aanpakken? De EMB bloedtest is echt een gamechanger in het aanpakken van van je huidklachten!