Niet goed kauwen beinvloedt je huid

Spijsverteringsproces

Snel eten en niet goed kauwen lijkt misschien een kleine overtreding in onze drukke en gehaaste levensstijl, maar het kan een grote invloed hebben op onze spijsvertering en onze algehele gezondheid. In deze blog bespreken we waarom snel eten en niet goed kauwen slecht is voor onze spijsvertering en wat de gevolgen kunnen zijn.

Ten eerste is het belangrijk om te begrijpen wat er gebeurt tijdens het spijsverteringsproces. Onze spijsvertering begint in de mond, waar we voedsel vermalen en mengen met speeksel. Speeksel bevat enzymen die helpen bij het afbreken van koolhydraten en andere voedingsstoffen. Als we niet goed kauwen, komt er minder speeksel vrij en hebben de enzymen minder tijd om hun werk te doen.

Dit kan leiden tot een aantal problemen in de maag en darmen. Ten eerste kan het leiden tot overbelasting van de maag. Omdat voedsel niet goed is afgebroken in de mond, moet de maag harder werken om het voedsel verder af te breken en te verteren. Dit kan leiden tot maagpijn, oprispingen en misselijkheid.

Bovendien kan onverteerd voedsel in de darmen terechtkomen. Dit kan leiden tot een overgroei van slechte bacteriƫn en een disbalans in het darmmicrobioom. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, zoals een slechte spijsvertering, een zwak immuunsysteem en zelfs huidklachten zoals acne en eczeem.

zelf aan de slag!

Dus als je je spijsvertering wilt verbeteren, gezonder wilt eten en zelfs huidproblemen wilt voorkomen, neem dan de tijd om rustig te eten en goed te kauwen. Hier zijn enkele tips om je te helpen:

  • Neem kleine hapjes en kauw langzaam en grondig voordat je doorslikt. Probeer minstens 20 keer te kauwen per hap.
  • Leg je bestek neer tussen hapjes om jezelf te dwingen om langzamer te eten.
  • Drink water tussen de maaltijden door om je spijsvertering te helpen en om het gevoel van verzadiging te bevorderen. (niet drinken tijdens de maaltijd!)
  • Eet aan tafel zonder afleidingen zoals televisie, telefoon of computer. Dit zal je helpen om meer bewust te zijn van je eetgedrag en om beter te kauwen.
  • Plan voldoende tijd voor je maaltijd in, zodat je niet hoeft te haasten.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je snel eten en slecht kauwen vermijden en je spijsvertering en algehele gezondheid verbeteren. Dus, neem de tijd om van je maaltijd te genieten en je lichaam zal je er dankbaar voor zijn!

Hulp nodig om jouw huidklachten aan te pakken? Stuur mij een bericht!