De pil doorslikken bij eczeem niet handig?

eczeem

Eczeem is een veel voorkomende huidziekte die erg vervelend is en veel impact heeft op iemand zijn leven. Eczeem ontstaat door een ontstekingsreactie in de bovenste lagen van de huid. Daardoor ontstaat ook vaak de rode kleur en irritatie aan de huid. Er ontstaat een verstoorde huidbarrière waardoor de huid het vocht niet meer goed vast kan houden. Vandaar dat de huid vaak droog en trekkerig is en kan jeuken. De huid wordt hierdoor kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf. Schadelijke stoffen dringen makkelijker de huid binnen met nog meer ontstekingsreactie tot gevolg. En dan zit je in een cirkeltje waar je niet meer uit komt. Waarom de pil doorslikken bij eczeem niet handig?

Doordat de huid “open” is kunnen er dus makkelijker schadelijke stoffen in. Maar andersom drukt het lichaam gifstoffen ook juist naar buiten door de huid, aangezien de huid een van onze ontgiftingskanalen is. Gifstoffen krijgen we op verschillende manieren binnen bijvoorbeeld via de voeding, genotsmiddelen, medicatiegebruik, inademing van toxische stoffen en wat we op onze huid smeren. Het lichaam moet dit verwerken en weer uitscheiden via onze nieren, darmen en longen. Als deze uitscheidingswegen niet goed werken of overbelast raken dan kiest het lichaam dus bijvoorbeeld voor de huid als uitscheidingsweg.

eczeem = uitscheidingsziekte

Waarom de pil doorslikken bij eczeem niet handig? Eczeem is dus eigenlijk een uitscheidingsziekte. Het lichaam geeft aan dat alle normale ontgiftingskanalen overbelast zijn en gebruikt de huid om schadelijke stoffen uit te scheiden. De uitscheidingscapaciteit is beperkt en kan niet worden verhoogd om grote schade aan vitale organen te voorkomen. Omdat de huid eigenlijk niet bedoeld is om zulke grote hoeveelheden schadelijke stoffen te neutraliseren en af te voeren ontstaat er een huidreactie zoals eczeem.

menstruatie = ontgifting

Het verschil tussen mannen en vrouwen qua uitscheidingswegen is dat wij als vrouwen menstrueren. De maandelijkse menstruatie is een manier om via het bloed te kunnen ontgiften. Door het gebruik van de anticonceptie pil en ook het doorslikken van de pil zonder stopweek raakt deze (ontgiftings)cyclus verstoord. Als vrouw zul je moeilijker je gifstoffen en afvalstoffen kwijtraken.

Doordat vrouwen maandelijks ontgiften tijdens de menstruatie leven ze vaak ook 5-10 jaar langer dan mannen. En omdat mannen niet menstrueren verliezen zij eerder hun haar omdat de mineralen in de haren helpen om gifstoffen te neutraliseren. Je kunt je dus voorstellen dat niet menstrueren ervoor kan zorgen dat je meer kans hebt op haaruitval en huidklachten.

Dus mijn advies bij vrouwen met eczeem is om in ieder geval de anticonceptiepil niet door te slikken. Ideaal zou zijn om te stoppen met anticonceptie en eventuele andere medicatie zoals corticosterioden/hormoonzalf. Omdat dit het lichaam op dat moment teveel belast.

Wil je toch graag grip op je menstruatiecyclus dan kan de Daysy een handige aanvulling zijn. Daysy is hormoonvrij en brengt met een nauwkeurigheid van 99.4% in beeld wanneer je vruchtbare en onvruchtbare dagen zijn door het slimme interne algoritme.

Hulp nodig om je eczeem onder controle te krijgen? Plan een Orthomoleculair huidadvies. Of verder zoeken naar de oorzaak? Plan een EMB bloedtest bij huidklachten