Ontharen

Overmatige haargroei

De termen hirsutisme en hypertrichose (overmatige haargroei) verwijzen beide naar een toestand die gepaard gaat met overbeharing. Deze termen worden daarom vaak willekeurig door elkaar gebruikt. Dat is echter niet terecht. Hypertrichose is een haargroei die sterker is dan men zou kunnen verwachten bij vrouwen van gelijke leeftijd en hetzelfde ras. Het betreft per definitie toegenomen haargroei op plekken waar dit in feite normaal is, zoals op de benen en armen.

Bij hirsutisme is ook sprake van toename van haargroei bij vrouwen op plaatsen waar vooral mannen duidelijk zichtbare haargroei hebben, zoals groei van snor- en baardharen, borsthaar en haargroei laag op de buik. De haargroei op armen en benen is ook bij hirsutisme meer uitgesproken dan ´normaal´.

Er zijn tijdelijke manieren van ontharen zoals harsen, scheren en ontharingscremes. Maar voor een meer permanente oplossing kunt u terecht bij ons voor elektrische epilatie.

Elektrische epilatie

Deze vorm van definitieve ontharen werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt enkele seconden stroom gegeven, waarna de haar loslaat. De losse haar wordt met een pincet verwijderd. Door de stroom wordt de voedingsbodem waaruit de haar groeit vernietigd.

Elektrische epilatie werkt bij alle soorten haarkleur. Dus ook grijze, blonde en rode haren kunnen worden behandeld. Omdat deze techniek haar voor haar werkt wordt het vooral toegepast op kleinere gebieden zoals de kin, hals of bovenlip.

In te zetten bij:

  • Excessieve haargroei gezicht

NA de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn. Dit trekt meestal binnen het uur weg. Je kunt eventueel thuis koelen met een koud nat washandje

Het is verstandig om na de behandeling zonbescherming te gebruiken. De zon dient minimaal 2 weken te worden vermeden. 

Laat de huid uit zichzelf genezen. Dus ga niet krabben of plukken.

 

Heb je vragen over bovenstaande behandeling of wil je graag een afspraak maken? Mail me voor meer informatie of plaats een reactie onder aan de pagina. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *