Huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden

Huidoneffenheden komen redelijk vaak voor. Ze zijn goedaardig en makkelijk te verwijderen. 

Een steelwratje ook wel fibroom genoemd is een vrij klein aangroeisel op de huid. Voorkeursplekken zijn de hals, de romp, de liezen of de oksels. Steelwratjes komen bij ongeveer 46% van de populatie voor. Oorzaken kunnen onder andere zijn leeftijd, genen, suikerziekte en overgewicht.

Ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid, die heel vaak voorkomen, vooral bij oudere mensen (boven de 50 jaar). Ze komen bij mannen en bij vrouwen even vaak voor. Het is wel zo dat de ene persoon er meer bevattelijk voor is dan de ander. Ouderdomswratten kunnen verschillende vormen en kleuren hebben.  Ze zien eruit alsof ze bovenop de huid liggen en makkelijk los te krabben zijn, maar zitten toch stevig vast op de huid. Soms zijn ze bruin of zwart gekleurd. Ze kunnen overal op het lichaam voorkomen. Er zijn wel bepaalde plaatsen waar ze het meest voorkomen, zoals de borst, de rug, het gelaat (vooral bij de slapen) en de nek.

verwijderen

Omdat huidoneffenheden goedaardig zijn valt dit onder cosmetische behandelingen. Dit houdt in dat de huisarts deze behandelingen vaak niet uitvoert. Maar dit betekend niet dat je met ontsierende huidoneffenheden rond hoeft te blijven lopen. 

Elektro-coagulatie is een techniek waarbij door middel van stroom verschillende huidproblemen zoals couperose, steelwratjes, ouderdomswratten en gerstekorrels behandeld kunnen worden. Met de zapper wordt de goedaardige huidaandoening voorzichtig weggebrand. Dit wordt vooral toegepast bij ouderdomswratten. 

In te zetten bij:

  • Steelwratjes
  • Ouderdomswratjes
  • Couperose
  • Kersangioom (rode puntjes)

Linker foto: steelwratje

Rechter foto: direct na behandeling

Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk om de zon twee weken te vermijden. Omdat door de behandeling de huid kwetsbaar is kan de huid makkelijker verbranden of pigmentvlekken vormen. 

De huid geneest uit zichzelf. Na de behandeling kan een klein korstje ontstaan dat na een aantal dagen vanzelf verdwijnt. Het risico op littekenvorming is minimaal aangezien de behandeling erg oppervlakkig is.  

Wil je ook af van ontsierende huidoneffenheden? Mail me voor het maken van een afspraak!